Uitgeplaatst

Chill - Special Muchi's Mister Balthazar

Het is oktober 2021 als Chill wegens omstandigheden in een pension zit, hij was toen 2,5 jaar oud. Via Facebook kwamen we in contact met Kim, de eigenaresse van Special Muchi.

Kim (her)plaats haar honden niet zomaar en dat gaf gelijk een vertrouwd gevoel. Er volgde eerst een kennismaking zonder Chill. Ook wij hadden veel vragen voor Kim omdat Chill een uitplaatser is. Hij kan opgehaald worden voor een dekking en hoe werkt dat dan? In gesprek met Kim werd al snel duidelijk dat zij een betrouwbare fokker is en een kennismaking met Chill volgde.

Inmiddels woont Chill 1,5 jaar bij ons en is hij nog niet opgehaald voor een dekking. Hij mocht eerst zijn rust pakken bij ons. We kiezen zelf wat voor voer wij geven en hoe wij hem opvoeden, zolang het maar verantwoord is. We hebben regelmatig gezellig contact met Kim maar er zitten ook periodes bij dat we elkaar niet spreken. Het is fijn dat je met vragen altijd terecht kan bij haar. Kim heeft veel verstand van honden en dierenpraktijken. Zo is er altijd iemand die kan helpen.

Het was even spannend om een her- en uitplaatser te nemen maar we hebben er geen seconde spijt van gehad. Chill is een lieve, sociale en slimme hond. Hij heeft zich hier snel aangepast en is onmisbaar geworden!

Manon & Emiel

Elmo - Special Muchi's On The Rocks

Omdat onze 2 laatste herplaatsers/asielhonden zowel lichamelijk als mentaal van alles mankeerden, zochten we een betrouwbare fokker die de gezondheid en het karakter hoog in het vaandel heeft staan, en die niet zomaar in het wilde weg fokt voor het geld. We hebben dat dubbel en dwars in Special Muchi gevonden!

Zodra het kon, werden we bij Bas en Kim thuis uitgenodigd om persoonlijk kennis met ze en hun honden te maken. Iedereen was (is) allemaal even vriendelijk en vrolijk. De kraamhoek incl. de moeder met haar puppy's lagen er schoon en rustig bij. Totdat Elmo met ons mee naar huis mocht, ontvingen we regelmatig allerlei foto's en filmpjes van de puppy's.

Onze eerdere honden waren 7 maanden en ouder, dus ontbrak er bij ons puppyervaring. Plus was de uitplaatsconstructie voor ons heel spannend. Maar Bas en Kim hebben die spanningen volledig weggenomen door ons van tevoren goed in te lichten, en steeds met ons in gesprek te blijven. De puppytijd viel ons reuze mee, alsof hij in kraamtijd al was opgevoed.

Altijd vriendelijk, geeft onderbouwde antwoorden op onze vragen, en vraagt regelmatig hoe het gaat of komt op bezoek zonder opdringerig te zijn. Elmo heeft een vriendelijk sociaal slim karakter, en blaakt van gezondheid. Hij is in die korte tijd onmisbaar geworden! Onze andere dieren (Staffordkruising Lexy, 2 katten en 3 paarden) zijn ook allemaal gek op hem.

 Yvette & Orhan

Ruby - Special Muchi's Little Love Affair

Ruby kwam onverwachts op ons pad toen Bas en Kim opzoek waren naar een nieuw huisje voor haar. Een pup van hun stond al langer op ons wensenlijstje maar kwam qua timing helaas nooit goed uit. Helaas moesten wij in November 2022 onze lieve Amerikaanse Stafford Zenna in laten slapen en misten wij het enorm om een staffie in huis te hebben. Ook aan onze Nelson merkten wij dat hij een maatje echt mistte. En zo kwam Ruby bij ons. Ruby zit uitgeplaatst bij ons zodat we de tijd hebben om te ontdekken of wij in de toekomst eventueel met Ruby willen fokken onder de begeleiding van Bas en Kim.

Anneloes


Baco - Special Muchi's Count Me Out

Eigenlijk was ik niet opzoek naar een hond erbij. Op dit moment had ik Hailey(bull terrier, 13 jr) en Bella (jack Russel,1 jr). Maar ik merkte wel dat Hailey te oud werd om nog met Bella te spelen en dat Bella haar niet de rust gaf die ze wel nodig had. Dat was het moment dat Kim en Bas een nestje hadden. Nieuwsgierig dat ik was toch maar eens gaan kijken, en dat moet je eigenlijk niet doen he.. haha. Ze waren toen opzoek naar een uitplaatsadres voor een van de reutjes. En eigenlijk was dat wel iets wat ons passend leek, vooral zodat Bella een speelmaatje zou hebben. De afspraken zijn duidelijk en als er iets is kan ik altijd op Kim terug vallen met vragen. Ze haalt Baco op voor de ringtraining en shows, waar ik steeds vaker mee naar toe ga, en verder voor dekkingen. We wandelen regelmatig samen en als we het druk hebben laat ze de honden voor ons uit of neemt ze Baco mee voor een extra wandeling.
Ik heb natuurlijk wel het geluk dat Kim de dochter is van mijn man, het contact is natuurlijk makkelijker maar daarmee ook wat intensiever dan bij de andere uitplaatsers zal zijn. 

Carin

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin